[...] ulepszacze, polepszacze, wzmacniacze smaku, substancje nadajace rzygowatej masie pulchnosci, no chemia. "Wolowine" miesza sie z inny miesem z dwoch prostych powodow - cena...ile kosztuje 150g wolowiny, ktora ma przypadac na ten rarytas? Dwa, podaawanie samej wolowiny w takiej formie i tej temperaturze skutecznie eleiminuje z niej zarowno smak jak [...]
Wykorzystanie sposobów na kontrolę postępów odchudzania jest wiele. Zazwyczaj osoby trenujące bazują na masie ciała, obwodach, jak i tym, co widzą w odbiciu własnego lustra, co przekłada się na ocenę postępów redukcji. Jedną z metod, która pozwala oszacować procent zawartości tkanki tłuszczowej w ciele, jest pomiar za pomocą fałdomierza. [...]
[...] ludzi. Rób selfie w sposób dokładnie przemyślany – odpowiednio się ustaw, nałóż filtry i ukryj wszystkie swoje wady. Monitorowanie liczby polubień da ci odpowiedź ile jesteś warta. 4. Nie doceniaj postępów Pierwsze 10 pompek albo kupienie spodni mniejszych o pół rozmiaru to nie sukces. Zawsze możesz być szczuplejsza, silniejsza, [...]
Świat kobiecego fitnessu jest totalnie zagracony mitami. Kolejny artykuł to kolejne rewelacje, kolejni entuzjaści i przeciwnicy danej teorii. Szansa na to, że pojawi się publikacja, obalająca wszystko jest nikła. Poniżej przedstawione są najczęściej przekazywane mity, które znacząco utrudniają kobietom rozwój. Kobietom, ponieważ bardzo często [...]
[...] rzeczy. Chcialbym tez zapytac o przejscie z redukcji na mase. Czy powinienem co tydzien dokladac 100kcal? W takim wypadku, samo przejscie z redukcji na mase zajmie 2-3 miesiace. Czy tak to zazwyczaj wyglada? I z ciekawosci - ile wedlug was mam procent tluszczu? Z gory dziekuje za porady : ) Zmieniony przez - splaszu w dniu 2018-03-31 20:22:20
[...] body weight, and composition: a review of the evidence from controlled clinical trials”. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23858091 https://chemia.ug.edu.pl/sites/default/files/_nodes/strona-chemia/53088/files/chemia_zywnosci_cwiczenie_3.pdf Aleksander Osten-Sacken “Ile powinno być białka w mleku?” [...]
Cześć, mam pytanie, ile procent tłuszczu mam w ciele... i jeszcze jedno pytanie... mam 2 miesiące do wakacji, czy zdążę zredukować? /SFD/2018/5/2/9a795bf1ac7c428bac52ca4a1e118973.jpg /SFD/2018/5/2/eca36223d3574922918bc813f2cf93a3.jpg /SFD/2018/5/2/2b4862d9d52342129e5ed0b81ce4d45f.jpg
Dużo mówi się i pisze o tym, że żywność przetworzona jest szkodliwa dla zdrowia i powinniśmy jej unikać. Czy jednak wiesz o niej wszystko, co powinieneś wiedzieć? Poniżej znajdziesz najgorsze fakty związane z przetworzoną żywnością. Podsumowanie Pułapki, jakie kryje żywność przetworzona, są oczywiście liczne. Nie wszystkie produkty przetworzone [...]
witaj;-) po prostu musisz przeprowadzic redukcje z glowa. poziom tluszczu iscelarnego, jest to oznacznik, ktory wskazuje ile procent tluszczu znajduje sie wewnatrzotrzewnowo, czyli ten tluszcz, ktory otacza narzady w jamie brzusnej, a nie bedacy pod skora
Mięso mielone wołowe około 10 złotych za 1 kg w Biedronce Napój energetyczny wszystko niby zero hehe bardzo smaczny i tylko 2 kcal w 100 ml a bardzo dobry ceny zapomniałem ale jak to w Biedronce niecałe 2 złote jak dobrze kojarze /SFD/2018/6/5/14c626d084934a61b7deefc0e1cae1ff.jpg Jest podane na tym mięsie ile procent tłuszczu ma?
Na ile % tłuszczu wyglądam? Dopiero zaczynam chodzić na siłownię, kilkukrotnie powtarzałam analizę składu ciała i wyszło mi za każdym razem... 16-17% i ponad 40kg mięśni przy wadze 55kg i wzroście 160cm. Każdy mówi że ten wynik może być bardzo klamliwy. Czy mogę (lub powinnam) chudnąć, czy faktycznie mogę mieć te pożądane dla kobiety 21% lub [...]
Tak naprawdę każdy człowiek ma jakąś dietę, lepszą lub gorszą. Jeśli chcesz budować mięśnie, nie stosując konkretnej diety, to owszem, jest to możliwe, ale bywa trudne i wiąże się z wieloma zagrożeniami. Najlepsze źródła węglowodanów Ryż brązowy, makaron razowy, komosa ryżowa, kasza gryczana, kasza jaglana, owsianka. Dla osób chcących oszczędzić [...]
[...] lub co gorsza popadły w kłopoty zdrowotne. Jak więc tego uniknąć? Zaczynając przygodę z odchudzaniem powinniśmy zadać sobie kilka podstawowych pytań: -Co chcę osiągnąć? -Na ile mnie stać? -Ile jestem w stanie zmienić? -Czy w moim przypadku diametralne zmiany są konieczne? Większość pań myśli, że tylko dieta 1000kcal czy też ostatnio modna [...]
[...] g węglowodanów na minutę, 0.068±0.014 g tłuszczów na minutę. Co to znaczy? To, iż mężczyźni zużywali na godzinę 4.44 g węglowodanów oraz 4.08 g tłuszczów. Czyli ile to energii? Ok. 54.5 kcal na godzinę. Czyli tłuszcze są użytkowane całą dobę, z tym, że w niewielkiej ilości. Teoretycznie, gdyby organizm nie posiadał mechanizmów [...]
[...] białko, złożone węglowodany i zdrowe tłuszcze, takie jak oliwa z oliwek, awokado, EPA I DHA. Podsumowując Masa ciała może okazać się zwodnicza. Dużo ważniejsze jest to, ile masz mięśni względem tłuszczu. Jeśli masz wysoki procent tkanki tłuszczowej i mało mięśni, możesz być zagrożony rozwojem chorób metabolicznych. Wprowadzenie do swojej [...]
Nie powinniśmy sprowadzać wszystkiego do liczb i określać według nich swoją wartość. Jednak liczby są czasem pomocne w mierzeniu ryzyka wystąpienia problemów zdrowotnych. Na przykład, jeśli masz ciśnienie krwi, które jest znacznie wyższe, niż 120 na 80, wzrasta ryzyko chorób serca, udaru mózgu i chorób nerek. Waga ciała może być pewną wskazówką do [...]
[...] elementem diety kulturysty. Wokół stosowania protein powstało wiele mitów, a każdy z bywalców klubów ma swoje zdanie w tej kwestii. Proteiny dla hipertrofii – ile i kiedy? Na początek przyjrzyjmy się, które stwierdzenia są prawdziwe, a które są jedynie nadinterpretacją lub ewidentnym fałszem. Bardzo często specjaliści na Youtube [...]
[...] Częstość i obraz kliniczny hypolaktazji u dzieci, młodzieży i studentów ze Szczecina*https://www.pum.edu.pl/__data/assets/pdf_file/0010/110989/PomJLifeSci_61-02_207-213.pdf Marek Guzek1,Bogusław Borys2, Agnieszka Sulkowska, Marian Smoczyński „Rola nietolerancji pokarmowych w powstawaniu objawów [...]
[...] stosują termin podstawowa przemiana materii, PPM. Podstawowa przemiana materii (ang. basal metabolic rate czyli BMR; polski skrót PPM) – ten parametr mówi nam, ile energii potrzeba na podtrzymanie podstawowych procesów życiowych: pracy serca, utrzymania temperatury, krążenia krwi, pracy mózgu, oddychania, procesów [...]
Z kulturystycznymi dietami związane jest wiele kłamstw, przeinaczeń, fałszywych tez oraz kompletnych nonsensów. Bardzo słabym źródłem informacji bywa Internet. Jeśli chcesz się czegoś dowiedzieć, zacząłbym od książek uznanych autorów np. H. Gertig, J. Przysławski „Bromatologia – zarys nauki o żywności i żywieniu”, H. Ciborowska, A. Rudnicka, [...]